FAQ

Heeft u vragen over uw reservering of vakantievilla? Op deze pagina vindt u mogelijk het antwoord in onze veelgestelde vragen. Ontdek hier alle benodigde informatie voor een zorgeloze vakantie.

F.A.Q.   Antwoorden op veelgestelde vragen

Bij Spainholidays4u streven we ernaar om u zo volledig mogelijk te informeren. Heeft u vragen over uw reservering of vakantievilla? Op deze pagina vindt u mogelijk het antwoord in onze veelgestelde vragen. Ontdek hier alle benodigde informatie voor een zorgeloze vakantie.

Boekingen & Annuleringen

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Als u via internet een boeking heeft gemaakt, dan wordt er meteen een bevestiging naar uw e-mailadres gestuurd. Als de reservering door Spainholidays4u is geaccepteerd ontvangt u per email de Factuur. Uw reservering kunt u 24 uur per dag inzien doormiddel van uw eigen klanten account (mijn villa). Ter bevestiging van uw reservering wordt u gevraagd een aanbetaling te verzorgen. Na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief. Ca. 4 weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheiden met o.a. de routebeschrijving.

U kunt uw betaling op verschillende manieren aan ons voldoen. Zodra de boeking rond is kunt u via een link naar een beveiligde pagina (in Mijn Villa) de betaling in orde maken. U kunt dan kiezen om dit te doen via iDEAL (online afrekenen via u eigen bank) . Daarnaast kunt u de reissom overmaken middels een bankoverschrijving of overboeking. Nadat u een keuze heeft gemaakt ontvangt u van ons een factuur met de betaal gegevens. De eerste aanbetaling dient u binnen. 7 werkdagen na ontvangst van de huurbevestiging/factuur op onze rekening te hebben overgemaakt

U betaalt (minimaal) 30% van de totale reissom per ommegaande na het maken van uw boeking. De resterende reissom betaal u uiterlijk acht weken voor vertrek. Vertrek u binnen zes weken, dan moet de betaling in één keer voldaan worden. Bij een vertrek binnen veertien dagen moet de betaling in één keer en via Ideal (alleen NL) of overschrijving voldaan worden.

In Nederland: Ideal, *, bankoverschrijving, eenmalige machtiging. In België: Mister Cash *, bankoverschrijving, eenmalige machtiging. Overige landen: Creditcard, bankoverschrijving. * Let op: bij betalingen via creditcard worden transactiekosten gerekend. Betaal u in twee termijnen en betaal je beide termijnen met creditcard, dan betaal je dus ook twee keer transactiekosten.

De woning /appartement kunt u betrekken op de eerste verhuur dag tussen 16:00 uur tot 20:00uur. Aankomst later dan 20:00 uur uitsluitend in overleg (kosten €50,00). De woning/appartement dient op de vertrek dag voor 10:00 uur te worden verlaten. Bij vertrek later dan 10:00 worden hier extra kosten voor in rekening gebracht!

De aanwezigheid van bed- en handlinnen verschilt per huis. u vindt deze informatie onder ‘Bijkomende kosten’ op de huisbeschrijvingspagina, evenals op de boekingspagina en later in Mijn villa bij de boekingsgegevens

Vanaf 1 november 2012 zal Catalonië als eerste en enige deelstaat/regio van Spanje een toeristenbelasting hebben. Spainholidays4u.com verhuurt ook woningen in deze regio. Bij deze woningen dient u er rekening mee te houden dat er bij aankomst op ons kantoor toeristenbelasting wordt gevraagd. De toeristenbelastingen gelden zowel voor buitenlandse toeristen alsook Spanjaarden die in Catalonië op vakantie gaan.

Aan het annuleren van een boeking zijn altijd annuleringskosten verbonden. Het annuleren van een boeking kan alleen per email gebeuren. Onze medewerkers kunnen u direct laten weten welke voorwaarden in uw situatie van toepassing zijn.

Bij alle accommodaties dient bij aankomst op kantoor een waarborgsom betaald te worden (contant of creditcard). De borg wordt door spainholidays4u bewaard. De borg word binnen 10 dagen na vertrek op uw rekening overgemaakt (laat uw rekeningnummer achter op ons kantoor).

Het in de woning beschrijving genoemde personen aantal is het maximaal toegestane aantal. Bewoning met meer personen dan is aangegeven bij boeking is niet toegestaan. Het plaatsen van een tent, caravan of camper is niet toegestaan. Bij overschrijding wordt de huur overeenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot het vakantiehuis geweigerd zonder aanspraak tot restitutie van de reissom.

Verschillende accommodaties zijn helaas niet beschikbaar voor jongeren of groepen. Indien bij incheck (aankomst) blijkt dat er toch sprake is van een groep personen met een gemiddelde leeftijd van minder dan 25 jaar, zal toegang geweigerd worden, zonder dat er sprake kan zijn van enige restitutie. In sommige situaties zal Spainholidays4u een hogere borgsom vragen.

Het doorgeven van wijzigingen m.b.t. een boeking kan alleen per email. Niet alle wijzigingen zijn achteraf mogelijk en bovendien zijn aan veel wijzigingen kosten verbonden. Onze medewerkers kunnen uw vragen op dit gebied direct beantwoorden.

In de beschrijving van uw vakantiewoning staat vermeld of een huisdier is toegestaan. Is dit het geval, dan is één huisdier toegestaan. Eventuele bijzonderheden kunt u natuurlijk altijd met ons bespreken. Het spreekt voor zich dat huisdieren niet in zwembaden en op bedden en stoelen mogen. Een EU-paspoort voor uw huisdier is verplicht. Hiervoor raden wij u aan contact op te nemen met uw dierenarts. Het meenemen van een huisdier dient u altijd bij boeking aan ons op te geven.

In het algemeen geldt de zaterdag als dag van aankomst en vertrek (wissel dag). De aankomsttijden liggen globaal tussen 16.00 en 20.00 uur. Eerdere aankomst is vaak niet mogelijk i.v.m. het gereed maken van de woning. Later aankomen kan alleen in overleg met Spainholidays4u. In sommige gevallen zijn hier kosten (€50,-) aan verbonden. Buiten het hoogseizoen zijn andere aankomst en vertrek tijden geen enkel probleem!

De accommodatie dient op de vertrek dag (wissel dag) voor 10:00 uur te worden verlaten. Later vertrek is niet mogelijk i.v.m. het gereed maken van de woning. Bij vertrek later dan 10:00 worden hier extra kosten voor in rekening gebracht! Buiten het hoogseizoen zijn andere aankomst en vertrek tijden of dagen geen enkel probleem!

Boekt u kort van te voren, dan dient u in één keer te betalen. Afhankelijk van het aantal dagen voor vertrek, zal het noodzakelijk zijn om uw betaling direct te voldoen. U kunt dan kiezen om dit te doen via iDeal. Daarnaast kunt u de reissom overmaken middels een bankoverschrijving of overboeking. of een spoed overboeking te maken. Onze medewerkers zullen u hier over adviseren.

Of er in de woning internetverbinding aanwezig is, staat aangegeven in de woningbeschrijving Houdt u er echter rekening mee dat de internetverbinding in Spanje niet altijd zo goed zijn als u gewend bent.

Wij raden u aan een goede reisverzekering en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

De huurder is wettelijk aansprakelijk voor eventuele door hem toegebrachte schade. Een schadegeval dient direct aan Spainholidays4u doorgegeven te worden. Of de schade gedekt wordt of niet wordt bepaald door uw verzekering. Schade die het gevolg is van roekeloos of onzorgvuldig gedrag wordt niet gedekt.

Het vakantiehuis wordt na uw vertrek schoongemaakt, tenzij anders vermeld. Bij het verlaten (uitcheck) van de accommodatie zorgt de huurder er voor: Afval in de centrale afvalcontainers te deponeren. Servies goed, bestek en keukengerei schoon achter te laten en op de daartoe bestemde plaats. Afwasmachine leegruimen en schoon achterlaten Beddengoed af te halen. Barbecue/openhaard schoon en leeg opleveren Tuin en terras vrij van afval meubilair interieur/exterieur op de plek zoals dit op de eerste huur dag is in gebruik genomen.

Eventuele klachten tijdens uw verblijf meldt u zo snel mogelijk, op een gepaste en bewijskrachtige manier aan de sleutelhouder, zodat hij/zij naar een passende oplossing kan zoeken. Daarnaast dient u de klacht binnen 24 uur na aankomst aan Spainholidays4u gemeld te hebben. Ons callcenter is 7 dagen per week te bereiken op het nummer +34 628028144 voor het melden van eventuele problemen of klachten.

Staat U vraag niet beantwoord bij de veel gestelde vragen? Stuur een e-mail met uw vraag naar: